August 8, 2012

pemimpin keluarga :)

hye bloggers..
sekarang aku berada di telok intan..
posting at hospital sg buloh for 2 weeks..
seriously,for the first time i heard our group will be posting here, happy gilaa..
kononnya akan dapat ramai patient, nurse kat sana baik2, dapat conduct delivery..
but,it seems not so easy when you reached here..
firstly,telok intan nie adalah rural place..so,the facilities at the hospital pun xdela sebagus sg buloh..so kena redha jela dgn ward, labour room, n perpustakaan mini dia tu..
secondly, student ukm year 5 pun posting kat sini jugekk..so ada competition la nyahh...
thirdly, x semua nurse yg baik..ada jugak yg sombong..i asked them nicely but they answered by arrogantly...haii..selamat bulan puasa,kalau x adegan jeling menjeling akan bermula rasanya..
tp satu lah houseman kat sana baik sangat..sangat! dear houseman at sg buloh especially malay houseman,tolonglah malu sikit dgn bangsa laen..houseman cina and india x kekok ilmu langsung and ajar kitorg mcm2..sangat baik n x kedekut ilmu..
ini sesama melayu,pandang medical students mcm kitorg nie pun x nak..kononnya kau hebat la..tolonglah..saling tolong menolong lah...siapa lagi nak memajukan n menaikkan bangsa melayu yg dah memang merangkak dr segenap aspek kalau x kita sendiri..ye dakk...hehehe..mintak mintak lah dr luthfi n dr wana sg buloh baca blog akuu...hahaha...post nie mmh ditujukan khas utk mereka pun..haha..

now,i've been at telok intan for 5 days alreadyy...tonight baru berkesempatan nak solat terawikh kat sini..sebelum nie, busy dgn kelas..mlm2 ada kelas jgk..td solat terawikh dgn akak2 n abg2 year 5..
ya Allah,suara imam abg year 5 td sangat2 sedap..mendayu2..mcm imam masjid besar dah..
haishh,bila fikir fikir..memang kita as a perempuan nak cari bakal suami yg mcm nie..boleh memimpin kita..boleh jadi pemimpin keluarga..
siapa yg x nak kan..
tp org2 yg baik mcm nie,nak ke kat aku nie...hahaha..
xpelah..wish my amsyar will be someone like 'imam' one day..
that's my hope..doa yg penting..mana tahu Allah buka pintu hati dia..tibe2 jd imam masjid mana2 kan..haha..
barulah terbitnya keluarga bahgia..aaa...aaa.. ( tibe2 nyanyi lagu saujana )



uishh..imam keluarga pilihan..
kau hadoo..kau mampoo..haha..
dapat yg nie,sembelih lembu,kambing,unta,ayam..ape lagi dek gembira sgt..haha..

kalau amsya baca,sorry taw..bukan nak tinggal awak..tp awak buatlah plastic surgery,buat muka mcm husband irma hasmie nie..hahaa..boleh?
okaylah,dah merepak dah aku nie...time to study..td soalan HO seciput je boleh jawab..yang len merepek je lebih..
bye bloggers..jumpa lagi di next post..muah3..haha..
( bajet retiss yg x tahu dirinya tidak laku langsung di pasaran )

2 comments:

Kim Rara said...

muka amsyar adelah sikit2 mirip si redza tu!haha~
btw,I tagged u.visit my blog yah!~

NMH said...

hahai ana! amboih.. kesian amsyar! hehe i manage new blog.. do visit me ya! =)