June 29, 2011

sushine smile contest

Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

ashrafjalil.com

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://www.ashrafjalil.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)




this is my picture ;)



senyuman saya paling ceria sebab saya mmg seorang yg happy go lucky..tee hee..
erm,abes ceria dah tu..sampai jelir lidah kan..haha
ignore kan bilik yg bersepah kat belakang tu yea..

tag : mir,afifah n bithah :)

thanks for reading this entry ;)

day 6 ~ a song that match yor mood.....

ermm...a song only..but i am thinking of many songs that match my mood right now..erm...


mood aku skrg :=)
tgh CONFUSE..tee hee..confuse bout what?? confuse pasal perhipunan bersih yang org dok bising skrg nie..
aku mmg suke bace pasal politik2 nie..hehe..puteri UMNO la katekan..tp x semestinya bile aku berpihak pada kerajaan,x semestinya ape yg kerajaan buat tu aku mengangguk setuju..ade yg aku x setuju..yela,mcm APE YG DORG MARAH SANGAT DENGAN BN NIE SEBAB UTAMANYA adalah BERPOLITIK SECARA KOTOR..erm,yg tu aku x tawla sejauh mane kebenarannya,tp aku rase betol kot..hhehe..
x semestinya bile kite berpihak pada sesuatu pihak,kita mesti mengiyakan semua ape yg dibuat oleh mereka,walaupun ape yg mereka buat tu adalah salah..


so,bile bace balik memo yg perhimpunan bersih tu keluarkan,aku setuju la jugak..hendakkan keadilan dalalm pilihan raya..xde tipu menipu nie..okay,fine yg tu aku setuju..tapii,yang ku x setuju tu adalah kenapa mesti ambiga tu yg mengetuai perhimpunan nie..
sape yg rase nak bace tuntutan perhimpunan bersih tu,bole klik sinie..
http://bersih.org/?p=3846


ambiga tu kita dah tau secara maklum,dialah yang sokong lina joy ketika dy nak tukar agama dulu dgn menyatakan kebebasan beragama termaktub kepada semua umat islam..erm,kalau korg nak tahu lebih lanjut,bole bace nie..
http://mynewshub.my/bm/2011/06/25/orang-melayu-perlu-tahu-siapa-sebenarnya-ambiga/


dan pas jugak menyokong perhimpunan nie 100%..kalau dorg sokong seratus percent,pergi naek n jadi ketua bg umat islam o org melayu..jgn biarkan mereka jadi pemerintah..cube jadiikan teladan ape yg dah jadi kat pulau pinang apabila org2 seperti mereka memerintah..tahun pertama janji mcm2 pada melayu..last2 sekarang,umah kedai org melayu pun habes dirobohkannya..


aku nak satu je..aku nak biar org melayu yang memerintah sebab negara nie tanah melayu..org melayu ade hak atas negara mereka..dan mereka tidak perlu jealous dgn keistimewaan yang diperolehi oleh org melayu sebab kite mmg berhak..kita adalah kaum majoriti...


herm,dah penat rasenye tuan hamba menyampaikan idea tuan hamba..hehe...aku rase xde sape yg tersinggung bila bace nie..nie JUST my opinion...


jgnla kita bergaduh sesama sendiri hanya sebab benda yg remeh temeh..kita tgk kaum cina..mereka bersatu padu..that's why kat malaysia nie dorg kaum yg paling berjaya...n kita boleh tiru semangat dorg..semangat je la,perkra yg harem tu x payohla nak ikot yea..hehe..


eh,sat2 lupe pulak..a song..okayla,a song je la that match my mood right now is DUNIA-BUNKFACE...
hehe..ade kene mengena ke lagu nie dgn ape yg aku rase skrg nie..aku pun confuse..haha..
korg dah pernah dgr x lagu nie..kalo belum,bole klik sinie..
http://www.youtube.com/watch?v=7OPDLBN-yAk

aku rase tu videonya yg betol kot,coz buffer video nie sgt lah lame..internet lembap..kalo lawan dgn baby kura2 pun.baby kura2 menang ag..hehe..nampok benor nipunyer!

k la.bubye peeps..
thanks for reading this entry..




June 28, 2011

day 5 ~ what makes you different from everyone else.....

hello peeps!
ermm..what makes me differnt from others...ape ea..hehe
wat2 tny pulak kau nie...of course la :
 
1) SAIZ aku yg menjadi faktor utama that make me different..isn't it?
saiz aku nie xdela kecik sgt kann...btol x?( aku nampak korg geleng2 kepale korg)..
yela..i have to admit it..aku nie mmgla kecik orgnyer..sobs3..mcm saiz dak skola pun ade..huhu..tp bukan terbantut ea! who says that to me,aku ketok dy! cheche,ade hati nak ketok org,padahal tenage x seberape..peh..

bukti i'm a small girl.. :(


tgk tu..sape laa budak cute tudung oren tu kan..wawawawa
aku paling kecik sekali..nie tyme pre med..
kalo tgk sinie,doc tu la yg paling kecik...hahaha ( padahalnye doc tu dok atas kerusi)

ade ag..yg nie sedih ckit..


waaaa...awak,dua org budak nie buli saye...
haha..saje kan dorg..eleh,jeles la tu,x de badan cam aku..hohoho..
ade gak kene sekeh dgn tirah dgn yana nie =,=

tapi..tapi..dgn badan i yg comel nie,(wah,gaye riak ckit)
aku dapatla jd little fairy time perbarisan sukan uitm..
little fairy of faculty medicine...


tadaa..two little fairies with papa angel..

erm..ag satu kelebihan berbadan kecil nie,aku bole beli pakai baju saiz  budak 11-12 years..haha
x caye,erm,aku baru je beli kat reject shop arie tu..hihi..

2)
ape ea..aku nie GIRANG terlebih ckit..hehe..kalo nak gelak,hah kau,sampai aras bawah pun bole dgr aku gelak..hua2..tp kat umah mak mertua t, kena jage2 yea ana..cover ckit mulut kau tu kalo gelak..hehe..



tu dia..aku pny gelak,xde cover2..gelak je..haha
nampak gg arnab aku tu haa..tu yg mahal tu..haha..mahal ke..agk2 jual bape ea?

3)
okay..yg ketiga,setelah penat mikir masak2 sampai hangit,aku rase aku nie KUAT TIDO...waaaa..
sedihnye sape yg berbinikan aku nie..ntah2 t,tgh seronok tgk tv same2,aku dah berdengkor tido..adoi nye punn..


siap nganga mulut u olls..adoii nye punn..ape nak jadi nie..
aku tido je kalo aku rase ngantok..dalam lecture selalu jd mangse port aku tido..hehe..


nie otw nak g jb..g raye umah syan..
yg nie cover ckit..tutup mulut..hehe..
yela,kang basah pulak seat kete dak idin nie haa kena air liur basi aku..hoho..

4)
hehe..dah2..nie last..haha..aku rase aku nie aktip kot..chewah..muntah cik memon umah sebelah dgr..
aku suke join aktiviti dak2 asasi or budak medic wat..


ewah..ewah..tu aku shawl maroon..hehe


nie antara experience yg paling sweet la for me..
sebab x pnah join menari kat mane2 before this..menari senyap2 dlm toilet je..huhu


erm..tu je la kot..aku pun dah ponat nulih nie ha..hehe..k,la..
thanks for reading this entry.. :)

June 26, 2011

day 4 ~ your favourite photograph of your best friend

haaaaa..
aku suke task yg nie..sgt2..huhu..
so,aku bole letak gmbr dorg kt blog n then describe why it is my fav photograph..huhu
i have many best friends..so,i'll put many picture  of them here..hehe..jgn mara ea kwn2..


okay,now we start with my best friends during secondary school...........


we have a group which called NEALSA wink3..hehe (nealsa gabungan nama najlaa,epa,ana,lat,saed n amy)


beauty najlaa...
name : nur najlaa 'aqilah..
already taken..huhu..
suke sgt gmbar nie..cantik bile kau senyum nmpak gg..


lovely amy!
name : aimi athirah..
already taken too..haha..
suke gmbar nie,ala2 mak datin..
wat gaye cute la tu dgn muncung mcm tu..haha..






cutie lat!
name : siti shahirah jamil
lat..aku sukaa sgt gambar nie..
cute sgt bile kau pose mcm nie..huhu..
ala-ala gadis melayu gitu..( jgn kembang pulakkk)


SAED NEALSA
xde gmbar saed coz saed nie susah ckit nak ajak kua..
haha..
tu la..laen kali saed,kalo nak gmbar kau kena selalu kua dgn ktorg taw..


DAMSELS..
damsels nie best friends tyme asasi n sampai la medic skrg..n we're doctor-to-be..i.allah..



sweety molie..
name : muliati md radzi
molly nmpak cute sgt dlm gmbr nie..that's why aku suke gmbr nie..hehe
comel bile kau pose tgn kat muke n pkai spek jenis tu..
tp tu spek finie kan3? hua3..
gaya mak datin tetap trserlah dlm dirimu molly..hua3..






lovely ummi!
name : ummi najlaa..
aku suke pic nie coz u're look so cute..
mcm mak datin pun ade jgk coz dr tudung,baju, n handbag pun pink yaww..
selamat sluar pun x pink..hehe..



sweety anne!
name : nazurah amani zakaria
anne,suke sgt pic kau yg nie..
nmpak ayu bile kau pkai baju nie n
pose piece tu wajib yea..
len kali senyum bia nmpak gg taw..manis! hehe..





cutie pinie!
nAme : safini mat ali
pinieee...suke pic kau yg nie..hehe
muke kau excited sgt..yelor,dpt g konsert ss501 kan..mane x happy..
pinie tetap dgn gaya ikan kembungnye itu..huhu..




beauty syara!
name : nur syarafina
syara,suke pic nie..hehe..nmpak kau ayu laa..huhu..
lepas nie pose mcm nie pulak ea..


GEGE...gege nie study group aku..study group terbaek n mamarazzi jgk kitorg nie sometimes..


beauty waton!
name : uswaton hasanah
waton.suke pic nie..hehe..
sesuai dgn kau as a pathologist..hehe..
ptotnye ade gmbar kau pegang specimen patho..baru kena..hehe



cutey shayna!
name : nur sharina
shayna..waaaa..besarnye mate..hehe
cantik..aku suke mate kau..besar..tp jgn jegilkan mate kau taw,
t sume org lariii...haha..
cute bile kau senyum cm nie..:)


sweety nisa!
name : nur anisah azmi
nisaa....styloo nye kau..
haha..nisa tanpa spec tebalnye...
aku cbar kau pkai spec nie wat g kelas..hehe..
bole gk wat g kedai barra..bole ngorat abang la sorg..hehe



lovely anis!
name : anis fatina
aniss...manyak susah woo mau cari kau pny gambar sorg2..
aku suke pic nie..tyme nie,aku tgh amek gmbr dy..
dy pulak tgh ammek gmbar aku..haha..elok sgt la tu..
kecik je haa,kepale kau nmpk dari cnie..hehe..

okay..tu je la..
penat aku selongkar fb sorg2 carik..
haha..anyway,
thanks for reading this entry..:)
bubye peeps..

June 21, 2011

day 3 ~ your idea of perfect first date ~

hahaahahaha...first dAte tuu..teringat my first date dolu2..hua2..jumpe kat kedai buku popular..bajet ulat buku la kan..hahaha..

k,la.if i can turn back into the past,i want my first date to be like this :-)

;; the girl


simple n beautiful..kat shawl,siap ade bunga besar gitu..
dulu time aku first dulu,x reti lg nak belit2 selendang nie..
pakai tudung biasa je..huhu..

x pun, the girl is wearing like this :-)


haa..mcm nie pun okay..
casual n cantik..
i like..

;; the boy 


waaaa...si lelaki nmpak cool kalau 
pakai mcm nie..pakai blazer hitam n plain shirt kat dlm..
pastu jam tgn kulit..hehe..
ag hensem kalo si pemakai tu pun hensem mcm kim bum kat atas nie..hehe

;; the venue


okay..dah theme kat atas kan simple and casual.
so tempat dy,aku suke kat tepi pantai ke tepi laut ke x kesah la kan..
kat tepi meja ada lampu tinggi yg cantik..
sambil makan,kenal2,bole tgk view of the beach..
soooooo sweeetttt..
kalo bole,peg la malam,lg cantik dgn lampu2 yg bagai2..haha..

okay..tu kalo kite nk simple n casual...
ad lg satu that i dream it to be a perfect first date tp aku x rase
yg aku boleh wat mcm nie..haha..

;; the girl


awesome babeyh!
dgn gown serba putih mencari2 si teruna..
haha..
"mane pulak la dia nie,jnji kol 5,aku pulak yg datang awal".bisik si gadis..haha

;; the boy


chewahhh..
"ye sayang,i'm here",jerit si teruna..hehe..
nmpak macho dgn kot yg serba hitam..

;; the venue


kena ade ckit la tari menari kan..
haha..
baru romantik ckit..nie kan perfect first date..


okay..dah penat menari..baru lah makan..hehe..
having candle-light dinner..
ooooowww,soo sweet..wink3..
x nak la org2 kat belakang yg maenkan music tuu..
mengacau je..wawawa..

okay,that's all my ideas bout the perfect first date...
k,bubye peeps..

thanks for reading this entry......




June 18, 2011

Day 2 ~ your favourite movie ~

come on peeps..let's talk bout MOVIE! MOVIE! MOVIE! hahaha

adakah anda kaki wayang? malangnya,i'm not...don't have enough time to catch out all da new movies..tp xdela jakun sgt smpai x taw movie ape yg kua kan..haha..


okay2..the MOST favourite movie is HARRY PORTER...aaaaaa...'pengsan'..
minat sgt dgn harry potter uollss..dlm byk2 tu,i like 'harry potter and goblet of fire'..


why is it interesting than others? because ROBERT PATTINSON also plays a role in this movie..
wahhhhhh..'pengsan' ag..hahah..


yeay..that's my boy..haha..super handsome..
but he died after being cursed by whormtail if i'm not mistaken..
sedih sgt bile part dy mati tu..nanges2 aku haa..
sume students kept in silence,mourning his dead..ag la sedih kan..
malu.tyme nanges tu,ma ade kat sebelah sambil geleng2 kepale..haha..

;;malay movie..act.it is indon movie..haha..


cite nie menyayat hati gak..burst to tears again..haha..
mengisahkan percintaan yg tiada tolak bandingnyer..chewah,ayat berbunga mekar di taman..
isteri pertama sanggup merelakan suaminya untuk kahwin dua atas sebab2 trtntu wktu tu..
ohmaigod..if that happens to me,i'm not sure i can face it or not..
xpe,dpt payung emas..
tp citer nie best la bg aku..
actor dy name fahri..
not bad..cute la dy..haha
heroin dy mak aihh,lawa sgt..

suke part * fahri dtg nk lamar aisyah,
mak aisyah suh bukak hijab aisyah tu coz fahri,calon suami dy nak tgk..
biler bukak je hijab dy tu,mate fahri x berkelip..mulut dy ternganga..
haha..tepana dgn anugerah Allah..

;;hindustan movie 

owhh..movie nie dah berabad tp it's still a legend..
citer dy best..ade jgk la kan movie melayu nak tiru ala-ala citer nie..
kuliah cinta ala-ala kuch-kuch hota hai..
boring...cume kuliah cinta dorg lawan tae-kwan do dgn lwn osom..haha
alahai citer melayu,,tp xpela,support jgk la kn induxtri kite nie..
nanges jgk aku nengok cite KKHT nie..haih..xde kije laen kan..nanges je keje aku..
nape suke tgk citer ni? sebab ade SHAH RUKH KHAN..haha..
miss his nose..hidung dy besar n mancung.. huhu
suke tyme mule2..kajol berlakon as a tomboy..dorg nie suke lwn basketball..
tagline dy :
you know that you are in love when kuch-kuch hota hai..
lagu2 dlm nie pun best2..ade unsur2lawak jgk dlm citer nie..
lawak bile *
shah rukh khan kua umah tp lupe nak sarung seluar..haha
bole dy kua pkai kot,shirt kat dlm,sume dah..sekali seluar plak lupe nk pkai..haha..

okay,that's all that i want to share bout my fav movies..
sume genre sedih2 kan..haha..
tp happy ending..tu yg best..
kalo yg sad ending tu,rase mcm nak baling je remote kat tv,x pasal2 kena beli tv baru kan..
haha..

thanks for reading this entry...






June 16, 2011

task..task..task..

hello peeps..
i'm bored to death right now..haha..now,i'm in semester break.11 july i'll going back to uitm for sem 3..can't wait any longer babeyh..miss uitm a lot! hahah..miss my gorgeous friends..miss my dedicated lecturer..huuu...
while i was blogwalking,i found something that is interesting maybe~
maybe it can fulfill my boring time..hahaha..
act,i don't really like to do da day-to-day task bcoz i don't have ideas to write..
now.let's see the task..ohhhooooo~~


Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

ahhhaaahaa..adakah~1 month peeps??
can i finish it?
k la..
x sbr nk wat nie..

let's move to day 1..my fav song..

waaa...i have a lots of my fav songss..er..ape ea..
haa...currently,i really love to hear this song..

;; malay song

lagu : kisah hati..
lagu nie sedih n best!
suara alyah mmg best..
dy citer pasal pengantin yg tidak berkesampaian nk jd pengantin la..
coz the bridegroom passed away during their wedding day..
jgnla jd kat aku..takot kan..kalo aku la,xde nye sempat nak menyanyi..
nanges je la keje nya.haha..

;;then,english song


lagu : lazy song
waaa..bruno mars there..'pengsan' #$%%
hahah..den momang minat sore dy..
bole robak luluh coir hati den donga sore dy..
haha..dlm video klip dy..bruno mars dance with those cutie monkeys as well ; )
mmg lawak dorg dance..mcm2 style..haha

chorus : 
Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
Nothing at all, nothing at all...........

i wish that i also wanna lay in my bed too without doing nothing yaww!

;;hindustan song


lagu : kal ho naa ho
lagu nie sedih..i'll always in tears when i watch the movie n hear the song..
actor n actress dy sume aku minat especially shah rukh khan n beautiful pretty zinta..
lagu tu aku minat sgt2 smpai dgr byk2 kali pun x jemu..
tp skrg dah muak la..hahah

eh2..ade ag satu lagu yg aku suke dgr..haha...tp jrg bole dpt nyanyi this song...
...........uitm song.......
hua3..

chorus : 

kita..
jangan mudah terlupa..
pengorbanan perjuangan anak bangsa...

kita..
jangan mudah terleka..
kemajuan,keamanan yang ada..

kita..
berterima kasih..
pada pemimipin2 negara...

kita..
rasa penuh bersyukur..
kemuliaan,kerahmatan darinya...
 
haaa...best kan3?
haha..

k,la...thanks for reading this entry.....
bubye peeps..


June 12, 2011

menantu oo menantu....

hari nie,family aku once again story2 pasal bakal menantu...ermmm,x bape suke la kalo dorg bincang pasal nie...
coz
1 ~ abah mmg berkenan kat org kelantan...
2 ~ abah nak menantu dy doc or dentist..
3 ~ abah nak dy amek jpa,so nnt x yah susah2 nk potong gaji bayar ptptn..


haaaa..tu dia syarat ayah aku...mcm dy pulak yg nak kawen...


aku x tawla,tp i just want you,amsyar zainal abidin...
coz dy,
1 ~ amek engineering...aku suka dak engine..sempoi...xla nerd je kan cam dak m_______..haha..sambung sendiri..ag satu,aku nie mmg lemah la bab physics nie..haa..kalo aku kawen dgn engineer,anak aku t pandai bio n physics..wahh,gitu...haha..


2 ~ amsya org perak..erm,jgn la nak amek org kelantan je,alek2 entah2 sedare dy ade bau2 bacang dgn kau..alek2.sedare dy,jiran kau dulu..aduss,,boring la dekat2 nie..kite amek la jauh2 ckit..haa,bole menghubungkan silaturrahim dgn sedare jauh..hehe..t raye pun,bole travel jauh2 ckit kan..xdela dlm negeri yg same jek...


3 ~ aku x kesah aku kawen umor bape pun..asalkan kitorg same2 dapat capai ape yg kitorg trget..aku nak amek pakar radiologist n dy nk smbung masters..i.allah..


4 ~ he is my fisrt love and same goes to him...


5 ~ dy bole accept me as i am..yela,aku nie kecik nye pun..sape la yg nak kat budak yg bersaiz kecik yg mcm dak skola ag nie kan..tp dy x kesah sume tu..saiz bukan pengukur kasih syg..katanya..wahh,btol ke awak ade ckap ginie?? memandai je aku nie..hahaha..


6 ~ family dy best..suke la..suweeettttt..haha...x sbr nk jumpe mak mertua..tp kena pndai masak dulu laa..sigh..hehe..


7 ~ waaa...dy pndai msak mee goreng dgn beehun tomyam..oppss,nmpk sgtla yg aku nie x reti masak..yg aku reti goreng ayam,ikan,sotong,udang..hehe..yg bab2 letak garam,gula nie mmg FAILED..adoiyaii,,nye pun..


byk ag la..malah nk citer byk2 kat cinie..kang ade pulak yg minat kat amsya..huargh3..nmpok benor nipunye..hehe..


tp,hakikatnya..aku takot kalo cinta terhalang oleh orang tua...eh2 mcm lirik lagu pulak kan..hehe..xpela,pape pun..just pray to Allah..hopefully,kami dpt bersama...



sedihnya..kalo x dpt kawen dgn pilihan hati..
not my happy ending..

awak..bykkan sabar ea..ayah saye mmg cerewet orgnyer..tp kalo boleh jodoh anak,biarlah dorg yg pilih sendiri,my opinion la..tp to those yg suke parents pilihkan pun,x mengapa..ade baiknye juga coz pilihan parents nie slalunya tepat..


aku tetibe ckap pasal jodoh2 nie..x sabar nak kawen ke ape..haha..xdela,LAMA LG...jauh lg perjalanan..kalo ikot perancangan,ag 7 tahun aku kawen..erkk,lame tu..haha..



bestnya..dapat hidup bahagia camnie...=,=
tp aku x reti lukih2 mcm nur nie..hahaha


k la..bubye peeps..