June 29, 2011

day 6 ~ a song that match yor mood.....

ermm...a song only..but i am thinking of many songs that match my mood right now..erm...


mood aku skrg :=)
tgh CONFUSE..tee hee..confuse bout what?? confuse pasal perhipunan bersih yang org dok bising skrg nie..
aku mmg suke bace pasal politik2 nie..hehe..puteri UMNO la katekan..tp x semestinya bile aku berpihak pada kerajaan,x semestinya ape yg kerajaan buat tu aku mengangguk setuju..ade yg aku x setuju..yela,mcm APE YG DORG MARAH SANGAT DENGAN BN NIE SEBAB UTAMANYA adalah BERPOLITIK SECARA KOTOR..erm,yg tu aku x tawla sejauh mane kebenarannya,tp aku rase betol kot..hhehe..
x semestinya bile kite berpihak pada sesuatu pihak,kita mesti mengiyakan semua ape yg dibuat oleh mereka,walaupun ape yg mereka buat tu adalah salah..


so,bile bace balik memo yg perhimpunan bersih tu keluarkan,aku setuju la jugak..hendakkan keadilan dalalm pilihan raya..xde tipu menipu nie..okay,fine yg tu aku setuju..tapii,yang ku x setuju tu adalah kenapa mesti ambiga tu yg mengetuai perhimpunan nie..
sape yg rase nak bace tuntutan perhimpunan bersih tu,bole klik sinie..
http://bersih.org/?p=3846


ambiga tu kita dah tau secara maklum,dialah yang sokong lina joy ketika dy nak tukar agama dulu dgn menyatakan kebebasan beragama termaktub kepada semua umat islam..erm,kalau korg nak tahu lebih lanjut,bole bace nie..
http://mynewshub.my/bm/2011/06/25/orang-melayu-perlu-tahu-siapa-sebenarnya-ambiga/


dan pas jugak menyokong perhimpunan nie 100%..kalau dorg sokong seratus percent,pergi naek n jadi ketua bg umat islam o org melayu..jgn biarkan mereka jadi pemerintah..cube jadiikan teladan ape yg dah jadi kat pulau pinang apabila org2 seperti mereka memerintah..tahun pertama janji mcm2 pada melayu..last2 sekarang,umah kedai org melayu pun habes dirobohkannya..


aku nak satu je..aku nak biar org melayu yang memerintah sebab negara nie tanah melayu..org melayu ade hak atas negara mereka..dan mereka tidak perlu jealous dgn keistimewaan yang diperolehi oleh org melayu sebab kite mmg berhak..kita adalah kaum majoriti...


herm,dah penat rasenye tuan hamba menyampaikan idea tuan hamba..hehe...aku rase xde sape yg tersinggung bila bace nie..nie JUST my opinion...


jgnla kita bergaduh sesama sendiri hanya sebab benda yg remeh temeh..kita tgk kaum cina..mereka bersatu padu..that's why kat malaysia nie dorg kaum yg paling berjaya...n kita boleh tiru semangat dorg..semangat je la,perkra yg harem tu x payohla nak ikot yea..hehe..


eh,sat2 lupe pulak..a song..okayla,a song je la that match my mood right now is DUNIA-BUNKFACE...
hehe..ade kene mengena ke lagu nie dgn ape yg aku rase skrg nie..aku pun confuse..haha..
korg dah pernah dgr x lagu nie..kalo belum,bole klik sinie..
http://www.youtube.com/watch?v=7OPDLBN-yAk

aku rase tu videonya yg betol kot,coz buffer video nie sgt lah lame..internet lembap..kalo lawan dgn baby kura2 pun.baby kura2 menang ag..hehe..nampok benor nipunyer!

k la.bubye peeps..
thanks for reading this entry..




2 comments:

aunnn. said...

(nada serius) : ana baik ko rephrase beberapa ayat dalam ni jangan nanti ko kena dengan mana mana pihak. langkah berjaga jaga.

tapi bagus la post ni nanti start kelas kite boleh berbicara, aku pun suka benda benda ni . muahah

mercury_gurl said...

hehe..semangat kemelayuan aku tgh membara-bara nie..