July 2, 2011

day 7 ~ a photo of an animal that you'd love to keep as a pet..

hello peeps..
okay,terus pada tajuk...
an animal as a pet? erm,aku sendiri pun xde pet..haha..
tp yg aku rase yg paling2 sesuai untuk dibuat pet is KITTEN..hehe..


aku kan act suke tgk kitten yg comel2..tp aku takot kalo those kittens dtg
dkt aku n gesel2 kat kaki...x mauuuuuu...tuluuunnn..
even anak kucing dtg lari kat aku pun,aku yg bertempik lari lintang pukang..
aku bukan GELI dgn dorg tp aku TAKOT...



anyonyo...tomey nyer la..
telinga dy kuyu pulak..nape yea..tahan kencing ea..haha..



haaa..yg nie pun comel..hehe..
bulat je mate dy..x mcm aku..sepet,x suke..
tp kan nape ek kalau kite tenung mate dy,dy akan tenung mate kite jgk x berkelip pun...
ish,kadang seram jgk..napela kucing nie..



aku paling x suke black kitten..
bgla secomel mane pun kucing hitam,aku ttp  suke..hehe..
aku x taw nape..maybe nie tempias dr anti-ambiga kot..kui2..


ag satu..aku x suke kalo tyme kucing marah..uiii,mak aih..
aku lari dulu la jwbnye..
kalo kucing marah kan,semua bulu2 dy akan naek,ekor dy pun..ish,takot..
org tua ckap,kalo kucing tgh gado,kite jgn masok campur..takot kann dgn kite2 sekali di cakarnye..

erm..tu la yg aku rase animal yg akan aku wat pet tp byk faktor yg aku takot dgn dorg..so,x yah bela pape la..hehe..bela suami n anak2 je dah cukup..huhu..

k,la..bubye peeps..
thanks coz reading this entry!

4 comments:

-li.zue- said...

takut kucing jugak since zaman muda-muda. haha

dulu masa form 2 pernah try nak dukung,
tapi dpt rasa ribs dia mcm gerak2,
terus kucing tu kena campak. kehkeh

mercury_gurl said...

haha..same2..geli kan..padahal org len rilek je pegang kucing..

aunnn. said...

oit ana, racist gila xsuka kucing hitam. hahaha. bahaya ni..
btw ni first time aku komen kt sini. haha...

mercury_gurl said...

haha..tu la..aku pun selalu view blog kau..hehe..