January 19, 2012

masterchef..


wow..untunglaa pandai masak..
kite nak masak ayam masak merah pun jadi ayam masak hitam jadinye..kui3..
best gile tgk masterchef..
one of the participant,zamir,baru umur 19 tahunn..
mudaaaaa,hennsheemmm,commeellll,pandaii masaakkkk,relaaxx,cooolll je dy masak..
kenyit2 mata depan tv tgk dy :P


haaa,mau org x melekat dpn tv tgk dy..haha

tp yang menang,doktor gigi..hello,bukan reti cabut gigi org je taw,tp hebat di dapurr..wow,salute u sista!
orgnye pun cantik..kan best kalau aku jadi mcm dy jgk..heee..nie x,nak letak garam n gula banyak mane pun
aku x taw..loserr,haha..


dr.ezani farhana..nak same dah tu nama kita..haha..
jadi tukang masak rumah saya nanti boleh kak? hohoho..

nak tgk masakan dr.farhana pulak x..
heeee..mahal taw..


haaaaa..tgk,ayam masak merah aku..
oii,asal jadi hitam legam nie cik kak..hamboi3,berangan ke kat dapur..
aku bgtaw amsya,tergelak dy..huhu..
ciliku sudah hangus..baru nak letak sos cili n tomato,kuali aku berasap dah..


nie sayur tumis kitee...
hehehe..
nie la satu satunya2 yg aku reti masak..
xpela,nanti kulit cantik makan sayur tumis je tiap2 hari..hohoho..kroohh!
(x pandai masak,mengaku jela)

xpe,nanti nak belajar masak..
tekad nie..
x gentar di dapur,tp gentar jugak masak ikan..minyak dy kalau x sebatu mercik,x sah!
mak mertua dah bg syarat..nak jd menantu dy kena pandai masak..
gulpp..
jgn reject saya cik hanya kerana ayam masak hitam ku..:(





3 comments:

Raden said...

ai pon pndai masak





masak air :)

Ummi Najlaa said...

hahaha... lawak laaa. untunglaa org tu masak mcm magic, ayam masak merah jadi ayam kicap. okay whatttt...

mercury_gurl said...

kak raden : hahahahaha..masak air tu mmg paling hebakk laaa..hahaaha..tutup mata pun bolee..

ummi : hahaha..magic kan3? heee..