December 3, 2011

the unpredictable moment :)

hye peeps..
pernah x korang experienced tayar kereta korang pecah tapi yang ade mase situation tu semua perempuan??
there are no men to help you to repair the things..
haha..how unlucky i think..
semalam kitorang pun mengalami benda yang same but we're just lucky because there was a guy,dentistry 4th year student,dengan machonya berkata kat kitorang.."Saya dah lama dah perasan tayar awak pecah.."
erm,bagus sgtla kan kalau dy perasan..so,dy la mangsanya yg kitorang gunekan untuk repair tyre tuu..huehuehueheu..selamat kitorang tyme tu depan kolej,park kereta kat kolej,so ramai la org lalu lalang n perasan situation kitorang time tu..
nama abg tu abg syahir..menitik2 peluh dy tukar tyre kitorang..nasib baik tyre spare elok lg..tp dah berkarat jugak la coz dah lama kan dok dlm boot kete tu..

lepas tu,adalah seorang lecturer nie nak amek anak dy kat kolej nampak abg tu kesusahan keseorangan tukar tyre dan kitorang bersusah payah tgk abg tu..hahahahaa..kitorang nak tolong pun susah coz x reti..reti naek kete je la,tukar tayar mmg x taw la kan..haha..pengajaran la lepas nie..jgn naek je,kena taw a little bit cara2 nak repair kereta kalau ada problem kan..



haaa..itu lah dy hero kitorang tyme tu..time tu jela kan..hahaha..
yg man in whirt shirt tu student pada lecturer yg aku cerita td..what a handsome guy! from yaman..kaifahaluka ya akhi...hahahaha..
yg dah berkarat tu tyre spare..huhuhu..


dalam kepanasan tgk dorang tukarkan tyre..
payung totap hado haa...
bila ntah rembat payung nie..payung sapo pun x taw la..


aku yang memang sejak azali suka ternganga lagi ternganga tgk dorang wat kerja..haha..
nice capture by nisa..kau mmg suka amek gmbar candid aku kan..
tgh nganga la..tgh tido la..


tayar lama..tu yg kitorang tunjuk tu bekas2 rekahan tayar tu..
ade la beberapa tempat tayar tu crack..
selamat tuan pny kereta,anis yg bertudung pink tu cool je tayar kereta dy pecah..haha..


shayna amek peluang payungkan guy from yaman td btolkan tayar kitorang..
cheh..sempat lg tuu..
dengan harapan dy mengenyit mata kepada shayna lepas tu,tp harapan shayna musnah sama sekali.
haha..


lastly,tadaaa..
dah siap dah pasang tyre baru..hehe..
senang je sebenarnye tp memerlukan energy yang bnyak tyme nak keluarkan tayar tu..
tgk la badan2 kitorang nie,sampai mlm pun x siap tukar tayar..
so,thanks sgt2 kepada yg membantu kitorang tyme tu..
:)

akhir kata,berbuat baiklah kepada orang yang memerlukan
 kerana kelak dy akan tolong kita pula di kala kita susah :)









4 comments:

Raden said...

takde tukar2 phone number dgn abam yg tukarkan tayar tu ke? rugi laa weiii~

mercury_gurl said...

haahhaha..seganla nak amek num fon abam tuu..kang x pasal2 kena sekeh dgn spanar yg dy gune untuk tukar tayar tu..

najlaa lala said...

hahaha! kenal lah abg tu. penghulu mase opkimj dulu. xkn anis tak knl?? haha~ btw, cantik la payung biru tu~~

.a n n e f t i n a. said...

kenal lah.
ak ngan shena cam.
hehe ;p
haruslah kenal !
haha. dari penghulu jadi hero beb.
haha :D